Worker

Design Joel Karlsson, Krook & Tjäder Design

”Worker vill man nog placera i facket för arketypiska former”. Det säger formgivaren Joel Karlsson på Krook & Tjäder Design, som med pendelarmaturen Worker lyckats med den stora utmaningen att kombinera användbart ljus med en karaktäristisk form. Joel menar att den hemlika stilen i många aktivitetsbaserade kontor ofta saknar effektivt ljus att jobba i. Worker har därför försetts med ett bra nedåtriktat ljus samt ett dekorativt ljus som ger släpljus åt armaturens egna former, samtidigt som det ger ett fint skimmer på dem som sitter runt armaturen. Detta kombinerat med en ganska sluten form.

”Worker är en bred armaturfamilj med senaste LED-teknologi som jag tror kommer vara applicerbar i många olika typer av miljöer framöver” säger Joel Karlsson.

Armaturen är framtagen i två utföranden, Worker Rund och Worker Linjär.

Worker Rund.

Worker Rund har en stomme i gjuten aluminium och en skärm i trycksvarvad aluminium. Aluminiumskärmen kombineras med en skärm i opal akryl. Worker Rund finns i två storlekar, Ø 400 mm och Ø 600 mm. Till detta adderas valmöjligheter i färg, typ av bländskydd och styrning.

Worker Rund Ø 600 mm och Ø 400 mm.

Worker Linjär är en långsträckt armatur i strängpressad aluminium och helgjutna gavlar. Armaturen finns som Singel och System med valmöjligheter i färg, armaturlängd, typ av bländskydd och styrning. Worker Linjär lanseras i januari 2017.

Visualisering av armaturdesign, Worker Linjär.

Worker Linjär Singel.

Worker Linjär kompletteras med två typer av bländskydd, ett mikroprismatiskt bländskydd i akrylglas samt ett mikroraster i aluminium, HoneyComb. Worker Rund kompletteras med ett bländskydd i opalt akrylglas alternativt ett mikroprismatiskt akrylglas.

Mikroprismatiskt bländskydd i akrylglas kombinerat med optisk film från BrightView.

Mikroraster i aluminium, HoneyComb, kombinerat med optisk film från BrightView.

Worker är med sin arketypiska form, material och breda urval färger utvecklad för det ”Aktivitetsbaserade kontoret” i miljöer där en mjukare känsla, ljuskomfort och intryck efterfrågas. Vår filosofi kring en mjukare och mer hemlik offentlig miljö kallar vi för “Soft Contract”.

Armaturfamiljen Worker finns i standardfärgena Vit, Svart, Antracitgrön, Dark dusty blue, Medium dusty green och Dusty pink.

Worker standardfärger.

Detaljerad produktinformation
Worker Pendel

För de senaste nyheterna.