Förverkliga din vision

Från konceptdesign och prototyp till slutleverans. Ateljén är en avdelning på ateljé Lyktan med inriktning mot kundanpassade armaturer och deras krav. Den verkligheten har funnits i mer än 80 år och resulterat i unika serier, små och stora, både exteriört och interiört.

Form och funktion i
harmoni

Personalen på ateljé Lyktan har en ovärderlig kompetens och du får tillgång till en stor teknisk och ljusmässig kunskap. Ett klassiskt hantverk, helt enkelt, där det krävs ett brinnande hjärta och en kompetent hjärna. Här finns det flexibel skaparglädje, kreativitet och kvalitetsmedvetenhet. Långt bort från dagens massproduktiva klimat. Om du vill vara ljusets regissör är det dessa människor som förverkligar din vision.

Oändliga möjligheter i Ateljén

I Ateljén tillverkas allt från prototyper, som aldrig blir något mer än just en prototyp, till armaturer för kontor, hotell, kyrkor och en och annan bostad. Interiört och exteriört i såväl små som stora serier. Det finns egentligen inga begränsningar. Bara möjligheter.

Din produkt - från idé till verklighet

Vi har möjlighet och kompetens att på ett flexibelt sätt lösa alla typer av tekniska och ljusmässiga problem. Form och funktion går, som ni vet, bäst hand i hand. I Ateljén kan vi bland annat utföra stansning, fräsning, polering, olika typer av svetsning och svarvning, valsning, pulver- och våtlackering, kapning, slipning och naturligtvis alla typer av smidesarbeten.

Ateljéprojekt

RectangleCreated with Sketch.

Design - Kai Piippo & Andreas Ejhed

Prisvinnande armaturer i Kungsträdgården

RectangleCreated with Sketch.

Design - Alexandra Schremer Payén, Sweco

Kungliga vetenskapsakademin

Beställningsprocess för skräddarsydda armaturer

01

Förstudie

När ett projekt har identifierats skickas en förfrågan med all nödvändig information till customdesign@ateljelyktan.se av en säljrepresentant. Förfrågan ses över och en preliminär offert returneras till säljrepresentanten.

02

Order

Om offerten accepteras läggs en order av säljrepresentanten.

03

Utveckling

Så fort beställningen har bekräftats startar utvecklingen av specialarmaturen. Detta görs ofta i nära samarbete med kunden och resulterar i en ritning som i sin tur signeras med det slutgiltiga priset för projektet.

04

Produktion

När designen är slutförd och godkänd av kunden köps komponenter in och produktionen startar. Normalt tillverkas en första armatur som godkänns av kunden på plats i Åhus innan den fortsatta produktionen tar vid.

05

Delivery

När armaturen är tillverkad och godkänd så levereras samt faktureras den till kund.

RectangleCreated with Sketch.